Havre rundstykker

Disse havre rundstykker er kjempe deilige! Jeg liker aroma som man får fra bokhvetemel og sesam, ellers gir kombinasjon en nydelig tekstur under relativt hardt skorpen. 

Ingredienser:

  • 300 g havremel
  • 200 g fibra
  • 100 g byggmel
  • 50 g bokhvetemel
  • 350 g speltmel, fin
  • 50 g linfrø
  • 50 g sesam
  • 900-950 ml vann
  • 2 ss kokossukker (kan erstattes med et annet)
  • 1/2 ts gjær
Fremgangsmåte:
1. Bland sammen all mel og frø i en stor bolle.
2. Lag to små fordypninger, tilsett først gjær i den ene og så salt i den andre. rør godt hver av disse i melen.
3. Bland sukker i vannet. Tilsett van i melblanding og rør lett med en stor skje eller spade til et jevnt, noe klissete blanding (ingen løs vann eller tørr mel). 


4. Dekk med løkken og la den stå på kjøkkenbenk i 10-14 timer.
5. Ta ut deigen på et godt melet skjærebrett. Ta litt mel oppå og brett deigen som f.eks. vist her. Om du har ikke tid, kan du bare forme lett deigene til en firkant. 
6. Varm ovn til 230 grader, stekebrett skal varmes sammen med ovn. Når ovn er varmet opp, del opp firkanten i ca. 12-16 deler og legg de ut på stekkebretten (rett fra ovn!). Stek boller i ca. 20-25 min. Sjekk med pinnen om de er gjennomstekt etter 18-20 min. Steketid kan variere litt.

Avkjør på rist før servering.
Håper det smaker!

Kommentarer